Hallonpaj ♥
Jag lovade ju att lägga ut receptet, så here we go. bättre sent än aldrig :)
Smuldeg: 75g smör
2 dl vetemjöl
2-3 msk socker
ev. ca 2 msk havregryn
Fyllning: ca. 500g hallon
½ dl socker
1 msk potatismjöl
1. Börja med att knåda ihop smör, vetemjöl, socker och ev. havregryn till en smulig deg som du sedan låter stå i kylskåpet och stelna i 20-30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader, och smöra pajformen. var noga med att både botten och kanterna är täckta.
3. Häll bären i formen och strö över socker och potatismjöl. försök att fördela potatismjölet så jämt som möjligt så att all vätska från bären kan sugas upp.
4. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Servera varm med glass eller vaniljsås.
Smuldeg: 75g smör
2 dl vetemjöl
2-3 msk socker
ev. ca 2 msk havregryn
Fyllning: ca. 500g hallon
½ dl socker
1 msk potatismjöl
1. Börja med att knåda ihop smör, vetemjöl, socker och ev. havregryn till en smulig deg som du sedan låter stå i kylskåpet och stelna i 20-30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader, och smöra pajformen. var noga med att både botten och kanterna är täckta.
3. Häll bären i formen och strö över socker och potatismjöl. försök att fördela potatismjölet så jämt som möjligt så att all vätska från bären kan sugas upp.
4. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Servera varm med glass eller vaniljsås.
Kommentarer
Postat av: Stefan
Låter inte dumt det där. ;)
Postat av: Lilla Jag
Baka sån till mig? (a)
Postat av: barrbbiieee
den är faktist väldigt god, har gjort den innan :)
Postat av: hej.
en fråga, måste man ha hallon i eller kan man ta nåt annat?
Trackback