Hallonpaj ♥

Jag lovade ju att lägga ut receptet, så here we go. bättre sent än aldrig :)



Smuldeg: 75g smör
                2 dl vetemjöl
                2-3 msk socker
                ev. ca 2 msk havregryn
Fyllning:  ca. 500g hallon
                ½ dl socker
                1 msk potatismjöl

1. Börja med att knåda ihop smör, vetemjöl, socker och ev. havregryn till en smulig deg som du sedan låter stå i kylskåpet och stelna i 20-30 minuter.
2. Sätt ugnen på 225 grader, och smöra pajformen. var noga med att både botten och kanterna är täckta.
3. Häll bären i formen och strö över socker och potatismjöl. försök att fördela potatismjölet så jämt som möjligt så att all vätska från bären kan sugas upp.
4. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

Servera varm med glass eller vaniljsås.

Finally Fredag

Ciao bloggen ^^ Fredag idag, vilket firas meeed...hallonpaj :D så lite senare ikväll kommer jag att lägga in receptet här, happytimes. Dagen har varit ganska lugn faktiskt om man bortser från bussresan hem, då jag sällskapade med robban. Det var en intressant upplevelse minst sagt.
 -"du har söta ögon."
-"eehm tack."
-"dina läppar är som fina rosor."
-"VAH? eeeh tackar oO."
Nu börjar läxbergen torna upp sig också, så det är uppskattat att kunna fly in i bloggvärlden for a while. Älskar att spana runt på andras bloggar, vissa är faktiskt väldigt underhållande. (y) Igår spenderades kvällen med annzophie. vi köpte godis och nudlar i centrum, och sedan gick vi hem till mig och slappade framför tv:n. Hade inte ätit godis på dunderlänge, så snacka om att jag svullade. Blev överlycklig när jag pratade med dreas också, och plötsligt märkte att jag hade lite godis över *begär*. lolz. Btw, kom på att jag skulle rekomendera en sak också när jag ändå håller på; Lee Staffords hårprodukter är helt underbara big times! Själv är jag halvt beroende utav growth treatment och heat protection. growth treatment rekomenderar jag till alla som har tröttnat på att håret verkar växa galet långsamt. Mitt hår gick av innan och var alldeles sprött i topparna tackvare blekning, men när jag började använda lee staffords growth treatment blev det mjukt, slutade gå av och har på så sätt blivit längre. Kostar runt 100kr/burk, och är helt klart värt det. Jag är inne på min andra burk och kommer garanterat att köpa en tredje. Ett minus är dock att den inte är speciellt dryg.


Godmorgon världen!

Well, här sitter jag och känner mig nyvaken fast klockan snart är elva en vardag, waay to go. Klassen är på bowling, och jag sitter hemma och försöker mig på bloggdesign. inte alltför framgångsrika försök kanske, men det ska nog fixa sig tids nog hoppas jag ^^. Om några timmar ska jag träffa en massa snäll människa från öppenvården, och vi ska åka och titta på hennes hästar, haha. det blir säkert skoj. En sak jag har börjat störa mig nått otroligt på är alla god damn it så gott som musiklösa radiokanaler. Satte på radion en sväng imorse för jag ville ha musik när jag tvättade håret, men nejdå. enbart snack, på varenda kanal! väntade ca. 10 minuter; samma sak fortfarande. det var bara lugna favoriter som spelade någon enda låt at all :O! Så galet irriterande, sätter jag på radion gör jag det för musikens skull, inte för att lyssna på någon dryg snubbe i hundra år! gaah. Nej, nu ska jag inte bara klaga. Tänkte att dagens rekomendation skulle bli...*trumvirrvel*...att baka äppelpaj 8). yes, det kan få låta precis hur knas det vill, men det finns inget bättre än att sitta framför tv:n med varm äppelpaj och vaniljsås och mysa nu när höstmörkret kommer smygande. när det gäller fett och socker; det är skillnad att unna sig något då och då & att äta det på rutin. alltså, var inte rädda för att äta något yummie då och då, det mår vi bara bra av. :3




.: Rosebud's senaste tillskott :.

Är rejält nyfiken på Rosebud's senaste tillskott, mocha rose lip blam. själv köpte jag brambleberry lip blam för någon månad sedan, och är super nöjd! Ett plus är att det även kan användas för att mjuka upp t.ex naglar, armbågar, hälar och annan torr hud, samt stela muskler. Tro mig, it works! så enligt mig är det helt klart värt pengarna, och jag tänker skaffa mig en egen liten rosebudsamling. Go for it, rekomenderas starkt! ♥

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0