Dryg, drygare, drygast

Well, sitter i skolan och bloggar nu igen... ingen italienska, så det är en hel del dötid. Någon som vet vilken bloggnivå som kommer efter grundnivå? Har haft bas, och grund, men är nyfiken på vad som kommer efter det. Idag skrev vi laborationsraporter. Jobbigast på länge tror jag. Jag och oscar fick göra labben idag, eftersom vi var sjuka förra veckan. Det var något om osmos, om gurkor som sväller/skrumpnar. helt ärligt så har jag ingenting nytt att komma med. allt rullar på som vanligt, så det är rätt svårt att hålla bloggen interessant. jag failar något på det... anyways, jag dör snart. mina byxor skaver utav bara helvete, och har gjort hela dagen. jag har blivit fet eller nått o_O dont know, men ont som fan gör det. svimmar snart känns det som, fyfan, skulle ge vad som helst för att få komma hem och sova/äta/slappa. brandlarmet gick på skolan idag med. Mindre skoj att vi fick springa ut på fotbollsplanen utan jackor, när det är snudd på minusgrader ute. aja, ska sluta ordbajsa nu, ha det gott.


"om jag kunde drömma"

Helt underbar bok. brorsan har läst den, och tycker den är bra, och samma sak gäller majoriteten av mina kompisar. Nu håller jag också på, och jag är fast. Mest negativt är att jag relaterar för mycket, och börjar gråta flera gånger om. Fast det är ju ett tecken på att boken är bra skriven i och för sig ;D rekomenderas starkt om man gillar att fängslas av böcker!



Köpte både "om jag kunde drömma" & "när jag hör din röst" i förrgår, skriver vad jag tycker om andra boken också senare.

Boored big times o_O

Börjar känna mig dålig på att uppdatera... hur som helst, nu sitter jag i skolan, har lunchrast. Rätt skön dag, eftersom vi har en lektion mindre idag pga. sjuk lärare. *happytimes* Igår var bröderna här. Vi var ute och gick ett tag, och åt. mamma hade fixat en rejäl middag, mestadels eftersom hon fyller år nu i veckan. Btw, jag rekomenderar antonbergs glasstårta, den är helt totalt överunderbar. Så go for it, för min skull ;D mwaha. Helgen har alltså varit rätt så okej för min del. Vad hittade ni på? berätta gärna. För övrigt längtar jag ihjäl mig efter ockelbo resan med johanna, snart bara en vecka kvar. *tagga* ha det gott, ska försöka fixa fler inlägg när jag kommer hem.


ovärt

Bara för att det var lite lovely himmel när vi åkte hem ^^


sthlm rules <3

Var på stan med julia idag. vi åt pizza på en supermysig pizzeria i gamla stan, och umgicks med några av hennes kompisar ett tag. satt nere vid vattnet och tog kort också, och fikade. har haft megaskoj, och köpt två böcker, "om jag kunde drömma" & "när jag hör din röst". de var billiga, så jag passade på. nu snackar jag med dreas så jag pallar inte skriva så mycket. uppdaterar senare eller imorgon.




Haha fail :P

Gosh, snyggt slut på förra inlägget. (y) Hade 30 sek. på mig innan datorn startades om, så jag bara..skrev. haha yeah. Anyways, antar att jag bara ville berätta att det var dundermysigt att sitta och dricka oboy & titta på the voice hela morgonen. blev brottom till bussen sen, för jag höll på att glömma att packa ihop mina sängkläder osv, menmen. Jag hann i alla fall *happyface*. Nu börjar vi om 4 min, så jag måste avsluta skrivandet.




blabla

Tjohopp, nu sitter jag i skolan och väntar på att nästa lektion ska dra igång. Har precis käkat dundertidig lunch, och var inte alls hungrig egentligen. Nästa lektion är naturkunskap *suck*. Verkligen inte mitt starkaste ämne, plus att det är mycket att ta igen nu när jag har varit hemma en hel vecka. Sov på åbyvillan idag by the way. Var som vanligt nervös och stuff när jag skulle dit, men det släppte i alla fall lite under kvällen. Vaknade mitt i natten av nått som lät, annars var det rätt soft att komma hemifrån lite, och jag antar att det är det som är tanken. När jag blev väckt av ola vid sju imorse var bara han, jag & en kille till vakna, resten sov. Min data failar bye.


Torsdag, med allt det innebär

...och så har det blivit torsdag än en gång. Hela morgonen har jag valt kläder både för dagen & morgondagen, packat ihop sovsaker, planerat luncher osv. Inte en lugn sekund alltså. Ska sova på åbyvillan ikväll, och får eventuellt hjälpa till med middagen där idag också. Mindre taggad, eftersom jag fortfarande är rätt hostig av mig, vilket bl.a dreas lär ha märkt vid det här laget x) haha. Antar att man måste göra saker man inte vill ibland också, annars vore det nog inte lika skoj när man gör sånt som man vill göra. well, dont know. men en sak jag vet är att det kommer bli jobbigt att äta borta ikväll. gaah, jag kommer kraxa som en kråka och göra bort mig en massa. ibland hatar jag min osäkerhet mer än allt annat. how bad, den kommer alltid att finnas kvar. Och vet nì? Jag bjuder på en nytagen cambild idag, vilket faktiskt är rätt så ovanligt. mwaha.




~ Amazing buildings2 ~

Här kommer lite fler tuffa hus/byggnader! :))


The hole house,US


Kansas city public library, US


Dancing building, Tjeckien


Nord LB building, Tyskland

Dagens lunch



Solroskärnorna räddade mig big times.
Vad år ni till lunch idag? :)

värt att veta x28?

Wiho, jag har köpt ett par nya nattlinnen från h&m *happiness* värt att veta va? eller inte. how ever, jag har bestämt mig för att lägga upp lite fler bilder på crazy byggnader snart, så hoppas ni kommer att gilla dem. :) enjoy!



~ Damdidam ~

Ja är sjukt uttråkad nu för tiden! Har suttit hemma och varit sjuk hur länge som helst känns det som, snacka om hjälntvättande. Anyways, jag är helt galet tacksam för alla positiva komentarer! Jätte kul att ni gillar det jag skriver, och ger mig backup på mina inlägg om asperers syndrom. :D Obsobs, Någon som har något bra/kul/flummigt/intressant tips på saker jag kan ta upp i bloggen? Just nu har jag nollkoll på kändisvärlden, så komentera gärna om ni har några nyheter. Vill försöka variera mig så mycket som möjligt här, så att bloggen kan bli intressant för så många som möjligt. Jag ska leta runt lite på nätet, och se om jag hittar något skoj. Ha det gott, och kom gärna tillbaka.




aspergers/ang. mat

"Nästan alla barn och ungdomar med autism eller Aspergers syndrom har något slags svårigheter med ätandet. Många äter bara vissa saker och vägrar annat. För familjen kan måltiderna bli en källa till obehag och konflikter, i stället för att ge en positiv gemenskap."

jag hittade texten på www.autismforum.se, och tänkte skriva lite om detta. Det här är en sak som många inte tänker på när det gäller aspergers syndrom. Jag vet många som har problem med konsistenser t.ex såser, potatismos, mjölk osv. Själv klarar jag inte av att äta kött/fisk/skaldjur, och äter alltså bara vegetarisk mat. Gör undantag ibland om jag trots allt blir sugen på kött, oh då äter jag oftast kyckling, helst små bitar som i wook t.ex. Det är mycket svårt att förklara varför det är så, men det är som ett slags motstånd mot maten, typ att man äcklas bara av tanken på att äta det. Jag utvecklade mitt motstånd mot kött redan när jag var 5 år, men eftersom ingen förstod mig försökte jag äta det motvilligt tills jag var ca 15, men sen gick det inte längre. När jag fick min aspergerdiagnos skapades ändå en förståelse från familj och vänner, så jag gick över helt till vegetariskt. Det uppstår en hel del missförstånd angående såna här situationer, så jag hoppas att ni förstod. :)


random x 23 ♥sweetness

Seriöst, jag har gått och blivit kär i den här bruden eller nått, så galet fina ögon människan har! Jag skulle kunna stirra på videon i timmar, och jag antar att jag snart har gjort det också. visst,sminket gör väl en hel del men skit samma, she is gorgeous big times! Låten kanske inte heller är min favorit, men tjejen är riktigt jäkla het! ♥


spacestore.blogg.se

Hejhopp världen! Varit hemma från skolan idag *ångest*. ska antagligen vara hemma imorgon med. sitter och snackar med dreas, och han vill att jag reklamerar hans blogg. så besök www.spacestore.blogg.se när ni ändå är inne här. :D Det är en bra blogg, så tveka inte. dessutom är et synd om honom, för han har ont i fötterna x) Just nu är jag galet sugen på pannkakor med blåbärssylt & grädde. ju mer jag går in för att inte äta onyttigt, ju mer onyttigheter blir jag sugen på. Innan vecka 42 ska jag ha nått mijemåttet 70cm, thats it! Nu har jag över 1000 besök på bloggen, sjukt kul att ni besöker, tack! 3:e inlägget iag, nu får jag snabba på mig lite om jag ska nå 7 inlägg. oO Det här får räcka nu i alla fall, dreas tjatar. 

 

Ännu en naturdiet-shake...oO

Dagens lunch består av...en naturdiet-shake! Jag börjar bli trött på att inte äta som vanligt, men vafan, vill man nå sitt mål så. Sitter verkligen och längtar efter en stor portion pasta eller något sånt, men nejnej. Erkänner, jag råkade ta en bit mörk choklad imorse *crap* men det ignorerar vi. (a) jag ska lyckas, helt enkelt ;D mwaha.


Korvbollar



HAHAHA men seriöst, var är världen påväg? Korv ska vara avlång, inte rund, det är ju helt självklart. XD bara namnet korvbollar är failat enligt mig. Tänk er t.ex en liten unge fråga sin mamma vad det blir till middag.
"det blir korvbollar med mos". <--haha, jag kan inte sluta haka upp mig på det där. dessutom går det att misstolka big times, om man nu är sån som ofta misstolkar (y). men jag ska inte bara klaga; de är prima som hundgodis, hunden älskar dem.
Så go for it, och ha korvbollar till middag på onsdag allihopa! ;D kommentera gärna er åsikt om korvbollarna också, det skulle uppskattas. :D


ockelbo, here we come!

Nu är mina & johannas biljetter bokade! :D happy, vecka 42 drar vi till ockelbo, woho! *tagga*

Fisheye & Lensbaby



Höstens vilja ha; Fisheye & Lens Baby. Jag ska ju förmodligen till mullsjö i december på fortsättningskurs på den jag var på en vecka i somras. Målet är att ha med mig lite ny utrustning dit, ex. avtonat gråfilter & orangefilter. Har också funderat på att uppdatera kamerahuset, men tror att jag får ta och spara lite pengar innan jag sätter de planerna i verket. Hur som helst, fisheye-effekten är ju sjukt tuff, och lensbaby verkar riktigt skoj att jobba med. Beslutsångest.

Har ni erfarenhet av fisheye eller lensbaby? Tipsa gärna!

~ Amazing buildings ~

Tänkte dela med mig av lite fantastiska byggnader som jag hittade på nätet nyss. enjoy!


Solar furnace - Frankrike


The ufo house - Taiwan


Manchester civil justice center - UK


Cubic houses - Nederländerna


Stone house - Portugal

Svar på tal, tal på svar

Fick nyss frågan varför jag startade upp en blogg, iställer för att fortsätta vara aktiv på bilddagboken som jag varit så länge nu. Svaret är ganska enkelt; på bilddagboken är det svårare att få rätt budskap att nå fram till alla målgrupper. Budskap? Visst, jag lägger ut mycket ovärda inlägg med bilder på accessoarer, recept osv. Jag har inte direkt något intressant liv, och inga exclusiva kläder och skor att brilljardera med. But, jag vet hur det är att vara annorlunda utan att själv ha valt det, hur det är att leva med aspergers syndrom. Eftersom jag gärna är öppen med att jag har det, så vill jag kunna sprida fakta, tankar & vardagliga situationer vidare till mina läsare. Vet man inte om att jag har aspergers, så känner man mig inte. Så tänker jag i alla fall. Vet man däremot vad det är för något så kan man förstå mitt betéende, och först då lära känna mig på djupet. Därför skaffade jag min blogg, så nu vet ni.


Oktobershopping

Nästa månad införskaffas antagligen två av dessa.




Kan inte bestämma mig... Vilka skulle ni ha valt?

Brännskada nästa(y)



Plattången kände för att döda min fot. Det lyckades,
nästan.



Ännu en morgon på bloggen

Kul liv jag har alltså, ligger hemma och snorar och bloggar. kan inte sova pga huvudvärk, och orkar knappt läsa eftersom det svider i ögonen. hoppas verkligen att ni har det bättre. det är sjukt kul att ni besöker bloggen så mycket by the way, det värmer :). ikväll tänker jag mysa upp mig framför teven med nybakade kärleksmums-rutor eller vad det heter, och titta på någon mysig film. tror inte att jag kommer kunna gå till skolan imorgon ändå, så jag kommer kunna vara uppe länge och mysa. me like. börjar bli småsur nu också, på att nageldekorationerna jag beställde för...ett tag sedan, aldrig kommer. gaah, jag är otålig nu ju! äsh, jag sitter bara och svamlar, återkommer när jag har något vettigt att lägga upp. eller vettigare i alla fall.






Diagnos Aspergers syndrom

Jag har googlat runt ett tag nu, för att se om jag kunde hitta något nytt om AS. Läst en del bloggar, och det jag slås av är att otroligt många ser allt negativt med diagnosen och svartmålar sig själva, enbart för att de har aspergers syndrom, vilket jag tycker är hemskt. Jag förstår dem till 100%, jag vet hur det är att leva med diagnosen, men jag vet också att det bästa som har hänt mig är när jag fick min diagnos bekräftad.

När jag gick på lågstadiet höll jag mig undan så gott jag kunde. Jag passade inte in, och jag såg ingen som helst anledning att umgås med de andra i min ålder. I mellanstadiet insåg jag att jag hade hamnat utanför, och jag började undra vad som var fel med mig, jag förstod att jag inte var som alla andra. Det var bråkigt hemma, mestadels på grund av mig. Missuppfattad, dömd att vara utanför både i familjen och i skolan, förvirrad. Först nu vet jag, och först nu kan jag förändra. Första tonåren var trots allt helt klart värst. Jag förlorade vänner & pojkvän gång på gång utan att förstå varför. Hemma var det kaos dagligen och jag failade skolan totalt. Energi fanns det inget som hette längre. Jag sov 24/7, undvek socialt liv, gjorde inte läxor osv. Inte för att jag inte ville, utan för att jag var för trött.

För ett år sedan hade jag hört talas om asperger av en slump, och som vanligt när jag undrar något, så googlade jag. Stuck. Jag läste och läste i flera dagar, och ju mer jag läste ju mer förstod jag. Bad mamma läsa, och det ledde till att jag undersöktes på bup (barn och ungdoms psykiatri). Det gjordes mängder av tester, och sedan kom svaret. Aspergers syndrom stämde in på mig. Gud vilken lättnad!

Nu går jag i aspergerklass, och klarar av skolan rätt så bra. Jag får hjälp att orka upp på morgnarna, och jag har inte missat en enda läxa sedan skolstarten i höst. Visst, jag missade ett år, men nu tänker jag inte ge upp. Jag får lära mig laga mat & år läxhjälp, vilket jag gått miste om hemma tackvare alla bråk och jobbiga situationer, och mamma & pappa har gått kurser om aspergers. Det jag vill få ut av den här texten, är att diagnosen inte har påverkat mitt liv på något negativt sätt alls. Allt har blivit lättare, och jag klarar av att leva med mig själv och mitt betéende nu, vilket var sjukt svårt tidigare. Hoppas att ni förstod budskapet, för jag har skrivkramp.


så söt, måste ses!



Haha, för underbar!

Världens dyraste glass

Japp, här har ni alltså världens dyraste glass. Den kostar 1.000$ och är dekorerad med ätbart guld, franska frukter, världens dyraste choklad och en skål med rom. Jag kan inte låta bli att undra om det verkligen är gott... Har svårt att tro att det skulle vara en höjdare för mig i alla fall. Visst, den är sjukt vacker, men tacka vet jag mc donalds mjukglass med varm kolasås för 12kr. Det är grejer det!

 

~ Diamantbil? Yes plz ~

Jag skulle då inte tacka nej till att glida runt i en bil av diamanter
i alla fall. försökte att kolla upp värdet på denna skönhet, men
utan framgång tyvärr. ska göra nya försök ikväll. lovely.



naturdiet smoothie

Smakade just naturdiets smoothie med päron-och kiwismak. rätt god faktiskt. jag & mamma har börjat köpa naturdiets måltidsersättningar, supergoda, jämfört med vad såna brukar vara. rekomenderas som lunch/mellanmål. yummie!


Antirandom rubrik.

Jag är verkligen inte kreativ idag. Antar att jag har gått och fått svininfluensan nu också, har grymt ont i massa muskler, och är superförkyld. Inte världens roligaste kanske, det förstör min helg. efter gårdagens flum med dreas blev jag i alla fall något piggare. "han syns inte i bakgrunden va?" "neej, absolut inte, man ser bara fotöljerna." (<--försöka övertala mamma att det verkligen var sant. "HAHA jag har printat honom!" eeehe, nejnej, man såg ju inget oO haha kan typ inte sluta skratta åt det där, men antagligen så fattar bara dreas. whatever. resten av min lilla familj är ute och hjälper grannarna att såga ner lönnar och grillar korv eller nått sånt där. kommer sakna lönnarna, de har ju stått där och brett ut sig sedan jag var...aa, hela mitt liv tror jag :P hoppas de låter lite lönn vara kvar. (det gäller 2 stora lönnar mitt i grannskapet, i vår lilla minipark på rondellen). det låter flummigt men vafan, går inte att förklara på ett vettigt sätt. Visste ni att yoggis drömyoghurtar är galet yumyum? spec. de med cheesecaka-strawberry smak x) om inte, så vet ni det nu. nu ska jag vara lite mer social med micke, ha det gott, och titta gärna in på bloggen snart igen.


morgonfotografering in my heart ♥

Yees, jag har börjat gå ut runt 06.30 på lördagar för att fotografera. förra helgen hittade jag en hare som mer än gärna stod modell. sjukt gullig var den, och när den tyckte att jag kom för nära skuttade den bara undan någon meter, den sprang inte iväg. så det blev mycket bilder. yippi! ^^





I just don know now...

Googlade på staden som var som mitt andra hem för bara ett år sedan. smärtsamt as hell. fattar inte ens varför jag var tvungen att göra det. det suger att se bilder på biblioteket och minnas den där minikonserten på mafestivalen den där natten i augusti, eller att se bilder på sjön karstorp, där vi hade picknick, och satt och prickade papperskorgen med ahlgrens bilar, eller hade vattenkrig med adam. det suger att se bilder på tågstationen, där vi träffades för allra första gången 2006, och där jag såg dig för allra sista gången i vintras. jag visste att vi aldrig skulle ses igen när jag gick på tåget den gången. som att jag inte skulle sakna allt bara för att vi bråkade och gjorde misstag, för det var det du trodde. fattar inte ens varför jag skriver av mig här. fukk it.


söta cupcakes



Nu gäller det att leta upp något mer bra recept,
cupcakes har en förmåga att se sjukt goda ut!

morgonpigg, eller inte

hejhopp alla morgonugglor. klockan är inte ens sju, och halva världen sover, men jag sitter redan framför datorn i en alldeles för röd polotröja och gosar. well, det låter ju som en perfekt morgon kan man ju tycka, men jag har så galet ont i halsen. eftersom svininfluensan härjar fritt, så ville inte mamma att jag skulle gå till skolan. så nu sitter jag och har lite svag ångest sådär, aldrig kul att hamna efter. Igår var jag iväg och lärde mig laga mat, haha. på grund av att jag har asbergers syndrom ska jag vara på ett ställe en gång i veckan där jag sover över, umgås med folk, äter middag och pluggar. Jag kommer att få hjälpa till i köket en hel del också, och få lära mig saker som jag gått miste om hemma. Jag ska ju trots allt snart flytta och starta upp ett eget liv. Lite panik, men skönt ska det bli! Vecka 42 bär det av till ockelbo tillsamans med johanna, vilket innebär längtan på hög nivå. lovar att uppdatera så mycket jag kan innan jag åker. By the way är jag skyldig er att ladda upp ett recept på kärleksmums, får ta och göra det nu när jag är hemma och är sjuk. Och läsare, vad ska ni hitta på på höstlovet? :D själv har jag inga planer alls än.


~ sweetness ~

Bara jag som tycker att denna är sjukt söt?


Shopping med Jenny igår



Igår var jag och jenny i täby och shoppade, galet nice var det. mestadels var vi inne på h&m och rotade runt, kärlek till den affären!<3 jag hade med mig mina presentkort, och för de pengarna köpte jag 2 nattlinnen, svarta leggins, svart linne + ett par fluffiga fingervantar, lovely att ha i höst :). köpte en scarf/halsduk eller vad det heter på veromoda också. efter att ha sprungit runt i täby några timmar gick vi till mcdonalds och köpte billighetsglass med kolasås. jag älskar, och då menar jag verkligen älskar(!) den kolasåsen. skulle kunna äta flera ton tveklöst. dagen har alltså varit på topp. me like.



yaay :D

Äntligen har presentkorten kommit! 600kr rikare nu då, väntar bara på det där 1000kr-kortet nu ^^ livet leker sometimes.

helgens bloggfeber on tha way

Heei världen! äntligen har jag fått tid att uppdatera igen. sjukt svårt att få tiden att räcka till på vardagarna. är lite smått upprörd över att texten förändrades så galet mycket förra veckan, men det är väl bara att jag uppdaterar tillräckligt mycket så tänker man nog inte på det så mycket. idag hittade jag 2 sugrör i ett skåp som tydligen skiftar färg, ska ta och prova dem imorgon. jag har också blivit erbjuden skånskalektioner och ramlat på en gubbe på bussen. intressant liv man har. träffade monica igår. vi var på åbyvillan och bestämde tider, sen åkte vi hem till mig för att hon var nyfiken på marsvinen. hehe, det var en rätt ok dag iaf. veckan har varit totalt fullproppad, men jag klagar inte. det värsta är som sagt att bloggen blir lagd på hyllan for a while. men på helgena kommer det nog att rulla på. kärlek till er som har tålamod att läsa.

help me?

nått gick fel med bloggen nyss. hata. nu är texten fukked up. nån som vet vad som kan ha hänt? har inte ändrat nått i statistikmallen eller nått "/ bajs.

Tonvis med plugg

Mamma lagar mat, så jag har inte mycket tid på mig att skriva. tänkte lägga mig tidigt idag, annars orkar jag aldrig upp imorgon. Måste göra matteläxan, duscha, välja kläder osv. också. Allt har blivit så sjukt stressigt på sista tiden. fattar inte varför jag skulle gå och bli så besatt utav blggvärlden också, idiot. aja, antar att det behövs någonstans att fly när det blir för mycket. det önskar jag att jag kunde göra på idrott-och engelskalektionerna som jag lyckats utveckla någon form av fobi för också. jag ska sköta skolan den här gången. tänker inte förstöra för mig själv ännu mer än vad jag redan har gjort. ibland önskar jag att jag fick känna känslan av att vara "normal". att slippa stressen, ångesten och frustrationen i de doser jag tvingas uppleva, ständigt. men ibland är jag stolt. för fast jag är mer tystlåten än de flesta, fast jag är stel, har svårt för socialt samspel och ögonkontakt, så tvingas jag inte fejka. varför försöka passa in när jag ändå aldrig kommer göra det? Antar att det inte är många som bryr sig om att läsa det här inlägget, men so what. när jag tänker efter finns det bara en person som jag tror läser det mesta jag skriver. någon jag inte har pratat med på evigheter. har du någonsin värderat något riktigt, riktigt högt? det tycker jag att du ska ta och fundera på. och vad/varför & när. för jag tror att du har stängt igen så mycket att du till och med har glömt att komma över. du var den starka, till skillnad från mig. jag grät ögonen ur mig varje natt, du träffade nya kompisar. jag lät alla veta att den enda för mig var du, men någon annan hade redan tagit platsen  hos dig. nu är det annorlunda, men jag kan inte låta bli att undra var allt tog vägen. för vad du än säger, så vet jag att du brydde dig. flera år är inget som bara försvinner, och tyvärr; minnen finns kvar. nog om den saken. på torsdag har jag lång dag i skolan, sen ska jag med en från öppenvården till åbyvillan och hälsa på. där kanske jag kan få läxhjälp och lära mig sånt som jag har missat under åren hemma, vilket jag ser fram emot. kanske inte kommer hinna uppdatera så mycket då. men i helgen kör jag igång på allvar igen.


Hiss/Diss



Dreas! i...Inte bara för att han bad om det, utan också för att det var han som började tjata på mig om att skaffa blogg, så om han inte hade gjort det hade mina dagar varit mycket tristare. Tack dreas :D



Glödlampsförbudet. av alla miljöfarliga saker som finns i världen väljer de att ta bort just glödlampan?! jag är inte positiv till detta. har kanske inga bra argument ännu, men vafan, glödlampor är mysiga. D: no fun.

There's never a right time to say goodbye

Heihopp, det är kallt ute >< satt precis ute med morbror + familj och fikade. mumsade på kärleksmums, som ni får receptet på ikväll. imorgon är det skolan som gäller, aldrig skoj på måndagar. vet redan vad som väntar. knarrande stolar, proppfulla bussar, och fem alldeles för långa lektioner. Inte allt för pepp kanske, men snart är det helg igen. Happytimes. Då ska jag nog ut och shoppa, för presentkorten borde ha kommit. men ni får ha det bäst, hoppas ni kikar in ibland, för jag kommer uppdatera. jag låvar med å till och med.


Moneeey :D

Den här dagen började super. Jag har vunnit 2 presentkort på h&m, på totalt 600kr + att jag har vunnit ett till presentkort på valfri affär (väljer troligen h&m där med) på 1000 kr! :) Wiiho, lite pengar sitter aldrig fel.


Lördagskväll & kärleksmums




Wiie, jag bakade kärleksmums (mockarutor) idag. Blev grymt lyckat och jag delar med mig av receptet senare eller ev. imorgon. :*

   

Nätshopping is tha shit

Nu är beikoon lycklig. har precis skickat efter supersöta nageldekorationer från melba.se. kiwimotiv + 2400 "rhinestones" i mixade färger. yaay, jag kommer vara otålig hela veckan nu bara för det.



 www.melba.se <--du hittar dom här :)


~ Ben & Jerry's ~

Många har sagt det förut, och jag säger det helt enkelt igen;



Ben & Jerry's är godast ever! ♥

Art, grymt häftigt ^^




Hittade dessa på amazingphotos, tycker att de är riktigt grymma :)

Hiss/Diss


Färgglada paraplyer. Det finns ingen sötare accesoar än paraplyer i ljusa pastellfärger.
Det finns så galet många svarta/gråa paraplyer, så det är på tiden att folk vågar
sätta lite färg på höstvädret! Dessutom vill jag inte bara hissa färgerna, utan också själva
paraplyet i sig, som enligt mig är en av de bästa uppfinningarna. Tänk om de inte fanns alls?
Jag skulle i alla fall inte överleva höstarna i så fall.


Roslagsbanan/vägverket. Ersättningsbussar, förseningar, byten. Fyfan för att bo i stockholmsområdet just nu säger jag bara. Det byggs om hit och dit, men ingen bryr sig om de som faktiskt är i behov av att åka t.ex roslagsbanan. "vi sätter in ersättningsbussar till danderyd, sen får de klara sig själva med tunnelbanan". Tack så mycket. Jag tror det är ganska tydligt varför jag dissar det här. it sucks, helt enkelt.

Godmorgon världen ♥

Nu sitter jag och bloggar igen (snacka om besatthet). Har man väl börjat så verkar det vara helt omöjligt att sluta. Hoppas att ni gillade usb-minnena i förra inlägget, själv blev jag totalförälskad i dem. Så vad ska ni hitta på i helgen? Själv ska jag antagligen träna agillity med divi en sväng ute i lindholmen, och ev. åka och fota på flygets dag på söndag, vi får se. Tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder på helt underbara smycken som jag hittade på cocoo.se. <--besök om ni vill se mer, jag rekomenderar den sidan starkt!





Nu gäller det att börja spara pengar, för jag vill ha allihop x)


.:Usb-feber:.





Det finns usb-minnen med helt lovely designer, helt klart värt att kolla! 8)

Aspergers syndrom - symtom & svårigheter

Eftersom jag själv nyligen fick diagnosen Aspergers syndrom tänker jag försöka sprida lite info. om vad det egentligen är för något. en del har hört talas om det tidigare, andra vet inte alls vad det är. det är dock ganska vanligt, och kan vara sjukt jobbigt att leva med innan man fått själva diagnosen, så jag tycker att det borde uppmärksammas mer. Here we go, jag kan ändå inte sova.

-Personer med Aspergers syndrom har ofta svårt för ögon/kroppskontakt.
Svårigheter med ögonkontakt stämmer in på mig. Har alltid haft sjukt svårt att se folk i ögonen, och tittar ofta ner i marken när någon pratar med mig. Försöker träna bort detta, men tro mig, det är inte lätt!
-Personer med Aspergers är ofta känsliga för förändringar och kan ha olika rituella beteenden.
Det här problemet känner jag också igen mig i. Om jag har planerat något, och det sedan inte blir som jag hade tänkt är min dag totalt förstörd. Eller småsaker, som att jag måste byta plats i klassrummet oväntat t.ex, no fun.
-De har svårt att förstå sociala samspel och har nedsatt förmåga att samverka med andra. De blir ofta ensamma.
Det här är själva huvudproblemet för mig. Jag har ofta blivit utstött, speciellt när jag var mindre, utan att förstå varför. När jag fick min diagnos svart på vitt började det klarna. jag kanske inte är som alla andra, även om jag inte förstod det lika bra då.
-Det kan finnas en kraftig ängslighet och tvångsmässighet. Man kan se aggressionsutbrott och destruktiva handlingar i situationer av oro och ångest, särskilt hos tonåringar.
Den här punkten stämmer också. Om jag utgår från egna erfarenheter så beror det på att man bygger upp en slags frustration inom sig, som aldrig får utlopp förän allt bara exploderar, och då går det allt för ofta ut över de runtomkring. Tror att frustrationen i sin tur beror på att man hela tiden har känslan av att inte passa in, och att vara missförstådd.
- Personer med Aspergers är ofta intresserade av detaljer mer än helheten.
Sant. Jag lägger märke av massvis av detaljer, och av bilder med massa saker på kommer jag oftast bara ihåg de detaljer jag fastnat för och lagt märke till. Därför är jag också mycket noggrann med t.ex sminket, eftersom minsta lilla fel gör allt fel enligt mig.
-Under tonårstiden finns också ökad risk för andra samtidiga psykiska problem, till exempel depression. Självkänslan blir ofta låg.
Låg självkänsla har jag haft problem med under hela högstadietiden & gymnasietiden. Nu börjar jag dock tuffa till mig lite, men jag har fortfarande långt kvar. det här är den jobbigaste biten utav aspergers syndrom, tycker jag.
-Personer med Asperger kan vara klumpiga i motoriken och ha stel, avvikande gång.
Jag själv har problem med rörligheten pga. att jag spänner mig så galet mycket. Därför känner jag mig väldigt stel, men jag vet inte om det är något som andra tänker på.
-Man kan se överaktivitet och koncentrationsbrist som liknar problemen vid ADHD.
Också en jobbig punkt. Problem att fokusera på t.ex faktatexter är vardagsmat för mig. Jag kan behöva läsa samma stycke 5 gånger minst för att en enda mening ska fastna.
-De har ofta språkavvikelser. Talet kan sakna vanlig språkmelodi och ha en entonig melodi.
Detta kan jag nog inte uttala mig om själv, men vad jag vet har talet aldrig varit något problem för mig.

Det finns såklart många fler svårigheter i vardagen, och symtom, detta är bara en liten del. exempel på andra symtom kan vara saker som att man utan anledning undviker en viss sorts mat, har tvångstankar som att t.ex vika en tröja 5 gånger i rad osv. kommer nog att uppdatera asperger-kategorin rätt så ofta eftersom det är en stor del utav mig själv och mitt liv som jag vill göra andra medvetna om. Har ni frågor så är det bara att skriva, jag svarar gärna.



-Hundrade inlägget idag...nästan-



Sitter och kollar runt på internet och snackar med dreas i tele. sjukt dryg att jag inte hittar ca 75% av de hemsidorna som jag hade i favoriter på stationära datorn. lyckades i alla fall hitta skorna från friis & co som jag har stått och tittat på i timmar inne på souk i stan *droowl*. Kan inte komma in på msn för tillfället, så jag har känt mig galet osocial hela dagen/kvällen. Får försöka hålla igång bloggen så gott det går så länge. Hoppas att ni inte tröttnar på mig. gonatt sweeties <3

Divi = kärlek



Höstmys med hunden <3 big love. någon som har nått filmtips?
komentera gärna i så fall :)

Lugg eller inte lugg?



Kan inte bestämma om jag vill ha lugg eller om jag ska fortsätta spara ut den.
Vad tycker ni folks? :*

~ Tidsfördriv ~



Favoritcafé:
Finns många underbara ställen i sthlm, men det nya i centrum slår nog det mesta tycker jag.
Favorittidning: Beror helt på när jag ska läsa den... seventeen, story & solo har jag samlat på mig en del av iaf.
Favoritplagg i garderoben just nu: Nya vinter/höst-tröjorna från bikbok.
Byter gärna garderob med: Beyonce Knowles garderob skulle ju inte sitta helt fel alltså ^^
Vanligaste färgen på mina kläder: svart, helt klart
Sminktips till allmänheten: Använd minst 2 ögonskuggor, en ljus & en mörk + highlighter. en enda ögonskugga blir sällan bra.
Mitt rum kan beskrivas som: det låter jag andra avgöra. jag känner mig hemma i det i alla fall (y)
Mig själv med tre ord: Implusiv, humörsmänniska, småvirrig
Jag tränar: ...när jag känner för det
Jag ville bli när jag var liten: min arkeolog-period höll i sig ett bra tag
Nu vill jag bli: ingen aning om vad jag vill jobba som, men att ha en egen studio som fritidsfotograf vore toppen.
Humör just nu: Lite seg, men annars är livet ok.
Är det nåt du absolut inte äter: Fisk & skaldjur
Hur många kuddar sover du med: 2 huvudkuddar, en "kramkudde" och 2 extrakuddar
Morgon- eller nattmänniska: nattuggla för det mesta.
Sparare eller slösare: sparare in my mind, men det är oftast mycket lättare att slösa.
Bästa film: Åhh, jag har en favorit, men kommer aldrig ihåg namnet D: sorglig är den.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: gaah, om jag nu ens kommer att vilja ha barn så...2 tror jag.
Bio eller promenad: Bio + promenad efteråt 8) kvällspromenader är sjukt mysigt ibland<3
Är du kittlig: hell yeah
Största svaghet: Att avstå från godis osv när andra äter det = omöjligt big times.
Det här är jag bra på: låter andra avgöra det. antar att jag är bra på att stå för det jag tycker.
Chips, morötter eller godis? beror på, men chips & choklad tackas det inte nej till!
Stökigt eller välstädat? (ditt rum) : Pedantiskt på hyllorna, stökigt på golvet.
Kaffe, te eller inget? te
Har du en besatthet? mobilen, kameran och smink (ignorera det sista, råkar tycka att det är skoj liksom)

A lonley september

Well, idag är det dags för fredagsmys igen. Tänkte lägga upp något smaskígt recept den här helgen också, vi får se vad det blir för något. Idag hade vi bara två lektioner, matte & naturkunskap. Jag blev galet fascinerad av mikroskåp när vi spanade in vattendroppar. eeuw, kommer nästan att ha problem med att dricka vatten efter att ha sett djurplankton på så nära håll. Maten idag ger jag inte mycket för. Potatis med rotfruktsgratäng, nomnom, eller inte. Lite halvbra upplevelse att sitta och försöka vara social med charlie & august när man mådde illa utav att bara se maten. Antar att jag inte har något intressant att komma med idag. Laddar upp lite fler ovärda inlägg ikväll istället. Pussi :*



McFly - Falling in love



Everyday feels like a Monday
There is, no escaping from the heartache
Now I, gotta put it back together
'Cause it's always better late then never.

Wishing I could be in California
I wanna tell ya when I call ya
I could've fallen in love
I wish I'd falling in love

Out of our minds and out of time
Wishing I could be with you to share the view
We could've fallen in love

Waking up to people talking
And it's getting later every morning
Now I realise it's nearly midday
And I've wasted half my life to throw it away
Singing everyday should be a new day
To make you smile and find a new way of falling in love 

Out of our minds and out of time
Wishing I could be with you to share the view
We could've fallen in love

(Sick of waiting)
(I can't take it)
(Gotta tell ya)
I can't take another night on my own
(Sick of waiting)
(I can't take it)
(Gotta tell ya)
So I take a breath and then I pick up the phone she said

We could've fallen in love
I wish I'd fallen in love

~Sönderstressad & marsvinsfreak~





Kände för att lägga upp en bild på nya marsvinet X-it, så here we go.
Är hemma från skolan idag. Har gått och stressat upp mig mer och mer enda
sedan skolan började, och igår kväll blev det för mycket, om man uttrycker
sig så... hade huvudvärk, och världen gungade rejält kändes det som. Ush,
lackade ur totalt på allt och alla innan jag bröt ihop totalt. sedan somnade
jag utan att ha hunnit byta om eller nått, och vaknade inte föränn skolan
hade börjat imorse. snackade med min kontaktperson på öppenvården eller
vad man säger, och hon tyckte att det var ok att jag stannade hemma idag.
orkar snart inte med mig själv längre. mamma tyckte jag skulle försöka ta
det lugnt idag, men jag har tusentals grejor att fixa. måste städa, sortera
kläder, klippa Wille & X-it's klor osv. Jag börjar tvivla på att skolan kommer
fungera om min kropp fortsätter sätta stopp för allt. Kul att jag sitter på
bussen och kallsvettas och mår illa utav stress och ångest varenda morgon,
och kul att jag har ont i magen och är yr av nervositet 24/7. Det värsta
är att jag inte kan göra något för att stoppa det. Antidepressiva har tagit
bort en del intryck och hjälpt mig att känna mig säkrare, men nu då?
Fyfan, jag kan inte ens lådsas vara glad längre, och jag får så sjukt dåligt
samvete när jag bara är grinig och trött inför mina vänner. hate it! aja,
nu ska jag inte bara klaga. Det är superfint väder at the moment, så om
jag hinner sticker jag ut och fotograferar senare.


Båtfärd på östersjön

Tjohopp :) Idag åkte jag och klassen båt på östersjön. Det var riktigt skoj, och helt klart över förväntan. jag inte vänta tills jag får se de bilder som togs idag *begär*. Vi mätte temperaturen på ca. 30 meters djup, letade djur från bottenslamet, kollade fosforhalten osv, men det gick rätt fort så vi satt mest och umgicks i hytten eller på däck. Efter båtturen, som tog ca. fyra timmar var jag galet trött, så jag satt och sov hela vägen hem. Lyckades missa att gå av i centrum, så det blev långpromenad för min del. wohej. Känner verkligen att jag borde hitta på något på eftermiddagarna, men samtidigt orkar jag inte så jag sitter mest vid datorn och låter tiden gå. I helgen tänkte jag att jag skulle dra in till sthlm och fotografera lite. Får se om det blir något av de planerna. Vad brukar ni göra när ni är otroligt sega men ändå känner för att hitta på nått skoj? Komentera gärna om ni har några förslag. Ska försöka uppdatera bloggen lite oftare än vad jag har gjort de här dagarna, promise. Pussi <3 



RSS 2.0